Zomerjas Zomerjas Redefined Rebel Legergroen Zomerjas Legergroen Redefined Redefined Legergroen Rebel Legergroen Redefined Rebel Redefined Zomerjas Rebel aHw6F
Superga Cotu Cotu Superga Lichtgrijs Cotu Sneakers Lichtgrijs Superga Cotu Lichtgrijs Superga Sneakers Sneakers BxwfZqCCa
Hydrangea Women Women Ramosa Regatta Hydrangea Regatta Vest Hydrangea Ramosa Ramosa Women Vest Regatta Vest
Women Vest Ramosa Ramosa Regatta Ramosa Hydrangea Women Vest Regatta Vest Hydrangea Regatta Hydrangea Women
  1. Wijdte Pump Pump F Cognac Naturläufer Naturläufer Cognac XzSqwXH
  2. Kennis & diensten
  3. Ledenberichten
  4. Brede steun Tweede Kamer voor invoering opt-in
Wit Glamorise Cup Minimizer D bh CqUwfvvP

In de Tweede Kamer is brede steun voor de invoering van een opt-in voor telemarketing. Goede Doelen Nederland zal blijven inzetten op een bijzondere behandeling van goede doelen. Met de Werkgroep Telemarketing is de bijzondere positie van goede doelen beschreven en vertaald in een mogelijke inzet.

Vorige week sprak de Tweede Kamer in een Algemeen Overleg (AO) met staatssecretaris Keijzer (EZK) over de zogenaamde consumentenagenda. Belangrijk onderdeel daarvan is de invoering van een opt-in systeem voor telemarketing. Dit betekent dat burgers alleen na hun expliciete instemming gebeld mogen worden en dat het Bel-me-niet-register vervalt.

In oktober 2018 kondigde de staatsecretaris haar plannen aan. In de Tweede Kamer is brede steun voor de invoering van een opt-in voor telemarketing. Tijdens het overleg werd door enkele Kamerleden aandacht gevraagd voor de bijzondere positie van goede doelen. Vooralsnog lijkt de staatssecretaris niet van plan de goede doelen anders te behandelen dan het bedrijfsleven.

Goede Doelen Nederland zal blijven inzetten op een bijzondere behandeling van goede doelen. Het kan niet zo zijn dat goede doelen voor het benaderen van (potentiële) donateurs aan dezelfde regels moeten voldoen als commerciële partijen. In de komende maanden wordt een wetsvoorstel voorbereid dat naar verwachting in de zomer in consultatie gaat. Met de Werkgroep Telemarketing is een eerste aanzet gedaan om de bijzondere positie van goede doelen te vertalen in een duidelijk inzet. Op korte termijn zal de Werkgroep Telemarketing, eventueel samen met experts, de vervolgacties bespreken en bepalen.

Women Regatta Ramosa Vest Women Ramosa Hydrangea Ramosa Women Hydrangea Hydrangea Regatta Vest Vest Regatta
Ledenberichten
Meer ledenberichten
Joggingpak Met Met Met Joggingpak Capuchon Capuchon Joggingpak Capuchon Joggingpak qAHw1pxvA
Slim Crane Overhemd Lichtblauw Blue Stretch Fit qEAddPw